Ξέρετε να παίζετε πόκερ;

Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τις κυριότερες παραμέτρους που καθιστούν κάποιον δυνατό παίκτη στο πόκερ, και πως θα ξέρετε αν έχετε τελειοποιήσει το παιχνίδι σας ή μένει ακόμα χώρος για πρόοδος.

Ξέρετε την βασική στρατηγική και τους κανόνες του πόκερ;

Ακόμα και εκείνοι που λένε πως ξέρουν να παίζουν πολύ καλό πόκερ συχνά αγνοούν την βασική στρατηγική του παιχνιδιού. Η αλήθεια είναι πως η στρατηγική του πόκερ μπορεί να γίνει αρκετά πολύπλοκη, ακριβώς γιατί οι αποφάσεις που θα πάρετε σε έναν γύρο εξαρτώνται από πολλές διαφορετικές παραμέτρους, όπως το χέρι σας, το ύψος του πονταρίσματος ή τις κινήσεις των αντιπάλων σας. Ένας καλός παίκτης πρέπει να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει ανά πάσα ώρα και στιγμή, ανάλογα με τα δεδομένα του τραπεζιού. Αν παίζετε κυρίως με το ένστικτο σας, αυτό είναι ένα σημάδι πως δεν είστε αρκετά καλός παίκτης. Σε πρώτη φάση πρέπει να γνωρίζετε τους νικητήριους συνδυασμούς με αύξουσα σειρά, και να μπορείτε ανά πάσα ώρα να υπολογίσετε τι πιθανότητες έχετε το χέρι σας να είναι από τα πιο ισχυρά. Ακόμα, ανάλογα με την παραλλαγή του πόκερ που έχετε επιλέξει είναι σημαντικό να ξέρετε όλους τους κανόνες του παιχνιδιού και πως λειτουργεί το τραπέζι σας. Τέλος, ακόμα ένας τρόπος για να δείτε αν ξέρετε καλά το πόκερ είναι να δείτε αν μπορείτε να αναγνωρίσετε ην στρατηγική που εφαρμόζετε: παίζετε επιθετικά ή παθητικά;

Ξέρετε όλους τους όρους στο πόκερ;

Τεστάρετε τις γνώσεις σας και δείτε πόσους από τους όρους που χρησιμοποιούνται σε ένα τραπέζι ξέρετε. Πέρα από τους βασικούς όρους των κινήσεων, όπως το ντούκου ή η ρελάνς, και τα ονόματα των συνδυασμών, όπως η κέντα χρώμα ή το φουλ του δέκα. Μπορεί να σας φανεί περίεργο, αλλά υπάρχουν μερικοί παίκτες που αν και ξέρουν πως έχουν καλύτερο συνδυασμό, δεν ξέρουν πως λέγεται αυτός. Μπορεί να μοιάζει με λεπτομέρεια, αλλά συνήθως εκείνοι που αγνοούν την ορολογία είναι και αυτοί που νομίζουν πως ξέρουν να παίζουν αλλά καταλήγουν να κάνουν επιπόλαια λάθη σε ορισμένες παρτίδες. Αν έχετε σίγουρη την ορολογία που αναφέραμε, δείτε πόσες ονομασίες άλλων χεριών ξέρετε, όπως το dead man’s hand που αποτελείται από δυο άσσους και οχτάρια.

Χάνετε ή κερδίζετε λεφτά;

Αυτός είναι ίσως ο πιο εύκολος τρόπος για να καταλάβετε αν παίζετε σωστά ή όχι. Αν καταλήγετε πάντα στο τέλος της βραδιάς με λιγότερα από όσα ξεκινήσατε, και αυτό συμβαίνει τις περισσότερες φορές, τότε είναι προφανές πως κάτι πάει λάθος. Μπορεί να κάνατε μια δυο νίκες στην τύχη, αλλά αν χάνετε σταθερά χρήματα στο τραπέζι του πόκερ τότε είναι προφανές πως δεν ξέρετε να παίζετε τόσο καλά όσο νομίζετε. Συνήθως, ο λόγος που χάνετε χρήματα είναι επειδή παίζετε επιπόλαια και χωρίς στρατηγική. Ακόμα, μπορεί να ευθύνεται το ότι δεν διαχειρίζεστε σωστά τα χρήματα σας, ποντάροντας περισσότερα σε πιο αδύναμα χέρια ή δεν εμπιστεύεστε τον εαυτό σας όταν έχετε δυνατότερο χέρι παίζοντας έτσι πιο συντηρητικά. Παρακολουθήστε προσεκτικά μια μέρα το πώς εξελίσσεται το παιχνίδι σας και τι κινήσεις κάνετε σε κάθε γύρο. Κρατώντας ένα ημερολόγιο θα μπορέσετε να βρείτε εύκολα τι ακριβώς κάνετε λάθος και έτσι να το διορθώσετε.

Καταλαβαίνετε τις μπλόφες;

Λένε για το πόκερ πως ότι ακούς σε ένα τραπέζι είναι ψέματα. Κάθε παίκτης προσπαθεί να καταλάβει το χέρι το αντιπάλου του, ενώ ταυτόχρονα κρύβει το δικό του. Σε αντίθεση με τα άλλα παιχνίδια χαρτιών, όπως το Μπλακτζακ που παίζετε εναντίον του Ντίλερ, στο πόκερ είναι πολύ σημαντικό να μπορείτε να ψυχολογείτε τους αντιπάλους σας. Ένας καλός τρόπος για να αξιολογήσετε το παιχνίδι σας και να δείτε αν είστε καλός στο πόκερ, είναι να μετρήσετε τις φορές που αναγνωρίσατε με επιτυχία μια μπλόφα και εκείνες που καταφέρατε να φέρετε εις πέρας μια μπλόφα εσείς. Αν δυσκολεύεστε ακόμα να αναγνωρίσετε το χέρι του αντιπάλου σας και να εντοπίσετε πότε έχετε εσείς το καλύτερο χέρι, τότε αυτό είναι ένα σημάδι πως αν και ξέρετε να παίζετε, έχετε ακόμα πρόοδο να κάνετε. Μην ανησυχείτε, όμως, αφού αυτή η τεχνική μπορεί να βελτιωθεί με εξάσκηση. Όσο περισσότερη εμπειρία έχετε, τόσο καλύτεροι θα γίνεστε στις μπλόφες και στο να ψυχολογείτε τους αντιπάλους σας. Βέβαια, εσείς που το καταφέρνετε αυτό ήδη από την αρχή, μπορεί να είστε και γεννημένοι παίκτης πόκερ!

Ποια είναι η αναλογία των χεριών που παίζετε και εκείνων που πάτε πάσο;

Το συνηθέστερο λάθος που κάνουν ειδικά οι αρχάριοι παίκτες είναι πως παίζουν υπερβολικά πολλά χέρια και δεν πάνε σχεδόν ποτέ πάσο. Η αλήθεια είναι πως μια επιθετική στρατηγική μπορεί να φέρει καλύτερα αποτελέσματα από το παθητικό παιχνίδι, αλλά το να ποντάρετε σε όλα τα χέρια είναι το άλλο άκρο που πρέπει να αποφεύγετε. Το να παίζετε περισσότερο δεν σημαίνει πως θα κερδίσετε και περισσότερα. Συμμετέχετε απλά σε γύρους, ρισκάροντας χρήματα τα οποία πιθανότερο είναι πως θα χάσετε. Αν παίζετε τα περισσότερα χέρια που σας μοιράζονται, αυτό είναι ένα σημάδι πως δεν ξέρετε να αναγνωρίζετε τα δυνατά από τα αδύναμα χέρια, και συνεπώς δεν παίζετε τόσο καλά όσο νομίζετε. Διαβάστε ποια είναι τα δυνατά, μέτρια και αδύναμα χέρια για να ξεκινήσετε στο πόκερ και θυμηθείτε την επόμενη φορά που θα παίξετε για να ξέρετε τι πραγματικά πρέπει να κάνετε.

Παίζετε πάντα ήρεμοι ή με νεύρα;

Για να μπορείτε να παίξετε σωστό πόκερ, είναι σημαντικό να είστε πάντα 100% συγκεντρωμένος και προσηλωμένος στο παιχνίδι. Αν παίζετε με νεύρα, τσαντίζεστε εύκολα ή συνηθίζετε να παίζετε αφού έχετε πιει δυο-τρία ποτηράκια, αυτό είναι ένδειξη πως το παιχνίδι σας δεν είναι άριστο. Παίζετε καλύτερα όταν έχετε τον έλεγχο και όταν δεν αφήνετε τα συναισθήματα σας να επηρεάσουν αυτό που σας δείχνουν οι γνώσεις και η εμπειρία σας. Αν ξέρετε πως αντιδράτε παρορμητικά και αφήνετε την αδρεναλίνη και την ένταση της στιγμής να σας επηρεάσει, τότε είναι σίγουρο πως δεν παίζετε το καλύτερο δυνατό πόκερ που μπορείτε.

Bet365.gr

Bet365.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Stoiximan.gr

Stoiximan.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Novibet.gr

Novibet.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Betshop.gr

Betshop.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Pamestoixima.gr

Pamestoixima.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Stoiximan NewCampaign 350x1000 01

Stoiximan NewCampaign 350x1000 03