Στοίχημα ασιατικό χάντικαπ. Πώς παίζεται; 👲

Στοίχημα Ασιατικό χάντικαπ.

Το ασιατικό χάντικαπ αφορά σε έναν αρκετά διαφορετικό τρόπο τρόπο για να παίζει κανείς στοίχημα στο ποδόσφαιρο.

Ακολουθώντας τους κανόνες αυτής της ορολογίας μία από τις ομάδες με το ξεκίνημα της αναμέτρησης, έχει ένα "εικονικό προβάδισμα=χάντικαπ" έναντι της αντίπαλης ομάδας. Αυτό συμβαίνει και προκύπτει από το γεγονός ότι μια πιο φορμαρισμένη και δυνατή ομάδα θα πρέπει να καλύψει αυτό το χάντικαπ για να κερδίσει ο παίκτης το στοίχημα που έχει τοποθετήσει. Το ασιατικό χάντικαπ με μία πρώτη ματιά δείχνει κάπως πολύπλοκο και δυσνόητο, αν όμως διαβάσετε προσεκτικά τον παρακάτω οδηγό, θα δείτε ότι είναι αρκετά απλό και θα σας βοηθήσει αρκετά στον τροπο στοιχηματισμού σας!

Το ασιατικό χάντικαπ προέρχεται από τη χώρα της Ινδονησίας και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές στις αρχές του 21ου αιώνα. Ας πάρουμε σιγά σιγά τα πράγματα με τη σειρά τους και ας εξηγήσουμε ορισμένα βασικά πράγματα για τη μορφή αυτή στοιχηματισμού:

Οι τιμές των χάντικαπ κυμαίνονται από το 1/4 (0.25) των γκολ έως και περισσότερα τέρματα. Τα ασιατικά χάντικαπ έχουν σταθερή προσαύξηση τα 0.25 γκολ.

Το κυριότερο και πιο γνωστό τους χαρακτηριστικό είναι πως μειώνουν τα πιθανά αποτελέσματα από ΤΡΙΑ  (το κλασικό 1-Χ-2) σε ΔΥΟ. Αυτή η απλοποίηση σημαίνει ότι τελικά μόνο ΔΥΟ πιθανά αποτελέσματα μπορούν να συμβούν με το καθένα να συγκεντρώνει περίπου 50% πιθανότητες επιτυχίας.

stoixima asian handicap

Ασιατικό χάντικαπ: θετικά και τα αρνητικά 

Ας δούμε τώρα κάποια θέματα που προσκύπτουν γύρω από αυτόν τον τρόπο στοιχηματισμού:  Στα θετικά είναι πως δίνουν τη δυνατότητα για περισσότερα χρήματα σε διάφορα σημεία, καθώς η διαχείριση του ρίσκου και του στοιχηματισμού είναι ευκολότερη υπόθεση. Επίσης, Τα ασιατικά έχουν κατά κανόνα καλύτερη απόδοση από διπλή ευκαιρία, draw no bet ή άλλα στοιχήματα. που πλασάρονται ως ανταγωνιστικά. Αρνητικό είναι για τους bookmakers το γεγονός πως ουσιαστικά πρόκειται για πολύ ανταγωνιστικές στοιχηματικές αγορές, με αποτέλεσμα ο Bookmaker να παίζει με μικρότερα περιθώρια κέρδους.

Σπάνια σε κάποιο άλλο άθλημα πλην του ποδοσφαίρου θα δούμε να έρχεται ισοπαλία! Στον κλασσικό τρόπο στοιχηματισμού, η ισοπαλία αποτελεί ένα από τα 3 πιθανά αποτελέσματα ενός αγώνα.  Αν δηλαδή ένας παίκτης ποντάρει στη νίκη της μίας ή της άλλης ομάδας και το παιχνίδι λήξει ισόπαλο, χάνει το στοίχημα του, όπως όλοι μας μπορούμε να φανταστούμε και να συμπεράνουμε εύκολα!

Τι είναι η Γκανιότα & ROI. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά!

Στην περίπτωση του ασιατικού χάντικαπ ωστόσο, η πιθανότητα της ισοπαλίας εξαλείφεται μέσω της χρήσης του χάντικαπ. Αφού οριστεί το χάντικαπ, δημιουργείται μια κατάσταση δύο πιθανών αποτελεσμάτων με το καθένα να έχει περίπου 50% πιθανότητες επιβεβαίωσης.

Αυτός ο τύπος παιχνιδιού μπορούμε να πούμε ότι συγγενής με ότι γίνετια στις αποδόσεις για την καλαθοσφαίριση (μπάσκετ) ή για το Αμερικάνικο ποδόσφαιρο, τα οποία προσφέρονται με χάντικαπ από τις στοιχηματικές.

Το ασιατικό χάντικαπ δημιουργεί ένα πιο "δίκαιο" τρόπο πονταρίσματος ανάμεσα σε δύο ομάδες με μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, συστήνοντας το χάντικαπ (μεταφρασμένο σε γκολ ή πόντους).

Ο bookmaker στοχεύει να δημιουργήσει ένα χάντικαπ, βάσει του οποίου οι δύο ομάδες θα έχουν περίπου 50% πιθανότητα η κάθε μία. Αφού οι πιθανότητες είναι κοντά στο 50%, είναι λογικό πως οι αποδόσεις των bookmakers είναι κοντά στο 1,90-2.00. Τα ασιατικά χάντικαπ ξεκινούν από το 0.25 και φτάνουν έως και τα 2.5-3 γκολ (ή και παραπάνω) ανάλογα με τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων.

Τα 0.25, 0.50 και 0.75 χάντικαπ

Όλα τα παιχνίδια παίρνουν χάντικαπ, διαιρέσιμα με 1/2 (0.50) ή 1/4 (0.25). Τα χάντικαπ του 1/4 (0.25) χωρίζουν το στοίχημα στα δύο γειτονικά 1/2 (0.50) χάντικαπ. Για παράδειγμα, αν κάποιος ποντάρει 1000 Euro σε ένα χάντικαπ των 3/4 (0.75), αυτό σημαίνει πως έχει ποντάρει 500 Euros στο 1/2 (0.50) και άλλα 500 Euros στο 1. Με τα στοιχήματα του 1/4 (0.25) μπορεί να κερδίσει στο μισό στοίχημα και στο άλλο μισό να πάρει πίσω τα χρήματά του, ή να χάσει στο μισό στοίχημα και στο άλλο μισό να πάρει πίσω τα χρήματά του.

Ας δούμε ένα παράδειγμα:

Ας υποθέσουμε ότι το παιχνίδι είναι: AEK - ΠΑΟΚ

Χάντικαπ: + 0.75 (3/4) ΑΕΚ (αυτό σημαίνει πως η ΑΕΚ ξεκινάει το παιχνίδι με 3/4 γκολ υπέρ του).

Επεξήγηση πονταρίσματος: Ποντάρισμα στην ΑΕΚ +0.75.

Αυτό σημαίνει πως το μισό στοίχημα πηγαίνει στο +0.5 και το άλλο μισό στο +1.0. Αν το τελικό σκορ είναι 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ, σημαίνει πως χάνεται το μισό στοίχημα που αφορά το +0.5 γιατί αυτό καλύφθηκε, ενώ επιστρέφεται πίσω το μισό στοίχημα στο +1.0. Αν ο ΠΑΟΚ δεν κερδίσει το παιχνίδι, τότε κερδίζονται και τα δύο στοιχήματα. Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει με πάνω από 1 γκολ διαφορά, τότε χάνονται και τα δύο στοιχήματα.

asian table

Ασιατικό χάντικαπ συμπέρασμα

Αυτό που μπορούμε να συμπεράνουμε λοιπόν είναι ότι το ασιατικό χάντικαπ είναι ένας τύπος στοιχήματος όπου ποντάρετε σε 2 αντί για 3 πιθανά αποτελέσματα και οι πιθανότητες κέρδους αυξάνονται στο 50% σε σχέση με το 33.3% που έχετε όταν ποντάρετε στο κλασσικό 1Χ2. Το split ασιατικό χάντικαπ, ένα πιο ειδικό στοίχημα, ουσαστικά είναι η ένωση δύο στοιχημάτων, ενός μισού και ενός ολόκληρου. Μοιράζετε το ποντάρισμα στα δύο και υπολογίζετε κάθε στοίχημα ξεχωριστά, για να μπορέσετε να αναλύσετε το στοίχημα!

Bet365.gr

Bet365.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Stoiximan.gr

Stoiximan.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Novibet.gr

Novibet.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Betshop.gr

Betshop.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Pamestoixima.gr

Pamestoixima.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Stoiximan NewCampaign 350x1000 01

Stoiximan NewCampaign 350x1000 03